Road-tripping Across Istria: The Land of Truffles | Karlić tartufi - Gir d.o.o.

Like Oprah (I wish I could start every sentence this way), I have a major love affair with the truffle and have always wanted to have a try at hunting this coveted culinary delicacy, and like Oprah (YES!), I recently got to check this off my bucket list on a road trip across the heart of Istria in the Croatian peninsula to Karlić Tartufi. Istria’s phenomenal cuisine draws in food lovers near and far—it’s not unusual for inhabitants in neighbouring Italy and Slovenia to make the two and half hour drive to indulge in a meal rich in local Istrian truffles and make it back home before bedtime, cravings satisfied; possibly in more ways than one, as truffles are known to be quite the aphrodisiac.

http://www.travelandstyle.ca/road-tripping-across-istria-the-land-of-truffles/

Related Posts


Robert Malkowitcz_Karlic Tartufi

Karlić tartufi ugostili kulinarski show “Robert Maklowicz’s Culinary Travels”

Robert Maklowicz Polsji je povjesničar, novinar i kuhar. Još od 1998. godine redovito uređuje i vodi tjedni kulinarski show “Robert Makłowicz’s Culinary Travels”. Show se snima diljem svijeta te donosi izvorne lokalne spacijalitete regije u kojoj gostuje. Specijalitete predstavljene u kulinarskom showu često Makłowicz sam priprema, no često u pripremi sudjeluju i lokalni neprofesionalni kuhari […]

19.06.2018

Sajam Ferienmesse Beč

Karlić tartufi bili su prisutni na austrijskom turističkom sajmu Ferienmesse u Beču, od 11. do 14. siječnja na kojem nas je promovirao Mario Harapin vlasnik gastro shopa Delikroat koji se nalazi u centru Beča. Mario je zadovoljan odazivom publike koja je prepoznala hrvatske delicije . Na sajmu je sudjelovalo oko 800 izlagača iz oko 70 […]

06.03.2018

Sezona rekordnih cijena

Još jedna sezona bijelog tartufa je za nama. Otvorenje sezone 15. Rujna 2017. krenulo je u velikom stilu, tartufari su pronalazili velike količine takozvanog Fiorona (bijeli tartuf koji je u početku lošije kvalitete) čime je nagovješten dobar ostatak sezone tartufa. No nakon 15 dana sve je stalo, količine su naglo počele padati, cijene su počele […]

01.02.2018

Comments