Sudjelovali smo na Mediteranskom sajamu u Dubrovniku 2017 | Karlić tartufi - Gir d.o.o.

U hotelu Tirena na Babinom kuku, po 14. put otvoren je Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva. Okupilo se preko 200 izlagača iz 20 županija, ali i iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine te Italije. Izlagači su iz svojih krajeva, od Slavonije do Međimurja, od Istre do krajnjeg juga, donijeli pršute, sireve, kobasice od divljači i domaće svinje, pancete, ulja, sokove, čajeve, ljekovita bilja i kreme, tjesteninu, rižu, sopranik, grahorice, voće, pa čak i sadnice cvijeća. Naći ćete tamo čak i Grana padano sir težak 40 kilograma.
Uz prodajni dio, Mediteranski sajam donosi i nekoliko predavanja tijekom ovog vikenda, pa će se tako govoriti o temama kao što su mogućnost financiranjarazvitka malog gospodarstva, važnost potrošnje hrvatskih proizvoda i usluga te umrežavanje poljoprivrednih proizvođača, ugostitelja i hotelijera
Sajam se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, a na svečanom otvorenju, uz organizatore i europarlamentarku Petir, okupljenima su se obratili Davorko Obuljen, zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana, i Terezina Orlić, predsjednica HGK – Županijske komore Dubrovnik.

Related Posts


Robert Malkowitcz_Karlic Tartufi

Karlić tartufi ugostili kulinarski show “Robert Maklowicz’s Culinary Travels”

Robert Maklowicz Polsji je povjesničar, novinar i kuhar. Još od 1998. godine redovito uređuje i vodi tjedni kulinarski show “Robert Makłowicz’s Culinary Travels”. Show se snima diljem svijeta te donosi izvorne lokalne spacijalitete regije u kojoj gostuje. Specijalitete predstavljene u kulinarskom showu često Makłowicz sam priprema, no često u pripremi sudjeluju i lokalni neprofesionalni kuhari […]

19.06.2018

Sajam Ferienmesse Beč

Karlić tartufi bili su prisutni na austrijskom turističkom sajmu Ferienmesse u Beču, od 11. do 14. siječnja na kojem nas je promovirao Mario Harapin vlasnik gastro shopa Delikroat koji se nalazi u centru Beča. Mario je zadovoljan odazivom publike koja je prepoznala hrvatske delicije . Na sajmu je sudjelovalo oko 800 izlagača iz oko 70 […]

06.03.2018

Sezona rekordnih cijena

Još jedna sezona bijelog tartufa je za nama. Otvorenje sezone 15. Rujna 2017. krenulo je u velikom stilu, tartufari su pronalazili velike količine takozvanog Fiorona (bijeli tartuf koji je u početku lošije kvalitete) čime je nagovješten dobar ostatak sezone tartufa. No nakon 15 dana sve je stalo, količine su naglo počele padati, cijene su počele […]

01.02.2018

Comments