O nama | Karlić tartufi - Gir d.o.o.

O nama

Djed, majka, unuci i psi.
Današnju aktivnost tartufara obitelji Karlić iz Paladina, u blizini Buzeta, započeo je gospodin Ivan Rašpolić 1966. godine prošloga stoljeća.
Tada je Motovunska šuma bila mnogo veća nego u današnje vrijeme. Bijeli i crni tartufi pronađeni na tom području smatrani su najkvalitetnijim tartufima Istre.
Iako je jedno od najizdašnijih nalazišta bilo – na današnjem dnu jezera Butoniga!

Image

Gospođa Radmila Karlić još od svoje desete godine s ocem Ivanom odlazi u potragu za tartufima.

Ta se strast nastavila tako da od 1994. godine skupa sa suprugom Goranom, a danas već i sa djecom, pod tvrtkom nazvanom GIR, nastavlja tradiciju koju su velikim trudom uhodavali njen otac Ivan, majka Danica, te stric Lucijano.
Uz pomoć 12 pasa (7 vrhunskih, te 5 na studiju dresure) od kojih su neki križanci (kroz dugogodišnji rad uočili su da su ti psi otporniji na bolesti, kišu i niske temperature), a poneki čistokrvni, svakodnevno odlaze u lov na tartufe. Fiksnog rasporeda rada nema, što znači da bilo tko od članova porodice može otići u lov sa psima, bio to sin, majka ili otac; bitno je, naravno, svakodnevno održavati svoj, a i trening pasa.

Dugugodišnje iskustvo obitelji Karlić u branju tartufa koje se prenosilo s koljena na koljeno rezultiralo je osnivanjem poduzeća GIR d.o.o. 1994. godine, koje se s velikom predanošću posvećuje "lovu na tartufe", otkupom i prodajom svježih i smrznutih tartufa te preradom i plasiranjem na domaćem i stranom tržištu. Dozvolite nam da Vas upoznamo s našim blagom - tartufom, gastronomskom poslasticom u svim njezinim oblicima.

Ako želite, uz samu gastronomsku ponudu, možemo Vam prirediti i degustaciju proizvoda te nezaboravnu avanturu "lova na tartufe" uz našu pratnju.

Počastite se našim proizvodima i iznenadite Vaše voljene.

Naš tim

Member Image

Radmila Karlić

Member Image

Ivan Karlić

Member Image

Ivana Karlić

Member Image

Anđelko Krančić

Member Image

Kristina Petohleb

Member Image

Crnko

Member Image

Betty i Candy

Member Image

Lela

O NAMA U MEDIJIMA

S nama u prirodi